Portret Emilie Louise Flöge | Portretten

 
 

Portret Emilie Louise Flöge

Emilie was de eigenaresse en mede-oprichtster van Schwestern Flöge, een haute couture zaak in Wenen. Dit is ook duidelijk op dit werk uit 1902 te zien.
Haar jongere zus Helene trouwde de broer van Klimt. Emilie zelf bleef tot zijn dood de grote liefde van Klimt. Dit is ook te zien in zijn beroemde werk 'Der Kuss' (De kus). Hiervan wordt gezegd dat Emilie het model is dat door Klimt gekust werd. Beide werken zijn op dit moment te zien in het Belvedere in wenen.

OVER ONS

Gustav klimt Gustav klimt Gustav klimt Gustav klimt Gustav klimt

Uw museumstuk in huis

Deze websiteis een eerbetoon aan de werken van Gustav Klimt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

Vanaf  €116.00
Deze week gratis verzending

 

Vanaf  €175.00
Deze week gratis verzending

 

 

Portretten

Klimt maakte veel portretten van de gegoeden in en rond Wenen. Voor het werk van Klimt is de afwezigheid van al te uitgesproken sensualiteit opvallend in deze (in opdracht) geschilderde werken.

Gustav Klimt, geboren in Wenen in 1862, was een van de meest invloedrijke kunstenaars op het wereldtoneel. Zijn werk uit het fin de siècle is te omschrijven als symbolisme. Hierin staat fantasie, verbeeldingskracht en intuïtie veelal centraal. De invloedrijke Wiener Secession (Weense Art Nouveau / Jugendstilbeweging) dankt haar faam aan de belangrijke bedrage die Klimt hieraan leverde.
Zijn stijl is, zoals het een invloedrijk kunstenaar betaamt, direct herkenbaar. Zijn sterke voorkeur voor de symboliek, krachtige, onaantastbare en vooral sensuele vrouwen is in een groot deel van zijn oeuvre terug te zien. De femme fatale speelt een grote rol in zijn werk.
Wat velen ook hedendaags aanspreekt in zijn werk is zijn gevoel voor grafiek, decoratieve vlakken en patronen en het materiaalgebruik. Zo gebruikte hij bijvoorbeeld goud in zijn kunstwerken. Het kleurgebruik diende tevens als drager van emotie. Het loslaten van de werkelijke fysieke vorm objecten en figuren en het vrijer omgaan met de deze vormentaal is ook een belangrijk kenmerk van zijn werken. De wederzijdse beïnvloeding met de Nederlandse kunstenaar Jan Toorop is ook overduidelijk. Hij vervaardigde zijn werken op canvas maar bijvoorbeeld ook in de vorm van muurschilderingen. Tevens zijn diverse schetsen en studies van hem bekend.
Zijn openheid over met name erotiek werd hem in zijn beginjaren niet in dank afgenomen door de sjieke Weense kunstwereld. Pas later in zijn leven kreeg hij als eredocent van de univeristeit van Wenen en München de erkenning die hij verdiende. Hij overleed op 55-jarige leeftijd.